Nieuws

BMLE gaat voor een duurzame toekomst

Bij BMLE dragen we niet enkel zorg voor onze klanten, maar ook voor onze planeet. Dit doen we onder andere door ons milieuvriendelijk en plasticvrij Clean-C assortiment, door onze productiehal te verwarmen met gerecupereerde uitgestoten warme lucht en door nog veel meer initiatieven!

Duurzame energie: propere energie voor een propere planeet

Ons bedrijf heeft geïnvesteerd in 450 zonnepanelen die een aanzienlijk deel van onze dagelijkse energiebehoefte voorzien. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in propere energie, waardoor we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen en zo onze CO2-uitstoot drastisch doen dalen.

Duurzame machines: efficiëntie en innovatie 

Wij investeren continue in technologische vooruitgang om efficiënter te werken, maar vooral om milieuvriendelijker te kunnen werken. Zo zijn de meeste van onze machines vervangen door energiezuinigere exemplaren die gebruik maken van LED-droging die maar liefst 30% minder CO2 uitstoten. De uitgestoten warmte van onze machines wordt trouwens ook gebruikt om onze productiehal mee te verwarmen!

Duurzame materialen: composteerbaar en biodegradeerbaar

We kiezen resoluut voor papier dat vrij is van plastic en chemicaliën, gemaakt van duurzaam materiaal en in sommige gevallen is het papier ook nog eens 100% composteerbaar en biodegradeerbaar.

Duurzame verpakking: samen voor minder plastic

Zo min mogelijk plastic, daar gaan we voor! We kiezen dan ook steeds voor kartonnen kernen, papieren afsluittape en kartonnen onderverdelingen of flowpack in plaats van krimpfolie.

Duurzaam afvalbeheer: kleine moeite met grote impact 

Ons duurzaamheidsbeleid uit zich ook in ons afvalbeheer. Daarom hebben we een uitgebreid afvalscheidingssysteem geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat recycleerbare materialen correct worden verwerkt en hergebruikt. Zo zijn we niet enkel conform de regelgeving, maar beschermen we ook onze planeet voor toekomstige generaties en geven we afval opnieuw een identiteit.

Het mag duidelijk zijn dat wij bij BMLE voluit de duurzame kaart trekken. Het maakt deel uit van wie we zijn, hoe we werken en waar we voor staan. Daarom blijven wij zoeken naar nieuwe manieren om onze impact op het leefmilieu te verminderen en ons steentje bij te dragen. Dit doen we elke dag, samen voor onze klanten, en samen voor onze planeet.