Nieuws

BMLE gaat de strijd met plastic aan met Clean-C

BMLE introduceert Clean-C: een nieuw gamma etiketten, papierrollen en linerless rollen uit duurzame materialen vervaardigd. Het gamma is grotendeels plasticvrij en zal in de toekomst biodegradeerbaar en zelfs composteerbaar zijn.

BMLE introduceert Clean-C: een nieuw gamma etiketten, papierrollen en linerless rollen uit duurzame materialen vervaardigd. Het gamma is grotendeels plasticvrij en zal in de toekomst biodegradeerbaar en zelfs composteerbaar zijn. Ook in het productieproces worden amper fossiele brandstoffen of chemicaliën gebruikt. De verpakking gebeurt met karton en papieren tape. Het weinige plastic zoals krimpfolie, dat onvermijdelijk is voor het transport bevat duidelijke recyclage-instructies.

Plastic soep

“Elke minuut verdwijnt een vuilniswagen aan plastic in de oceaan. Het leven in en rond de oceanen sterft af door de immense plastic soep”, vertelt CEO Jeremy Looijer. “Dat zette me aan het denken over hoe we met BMLE ons steentje kunnen bijdragen om de plastic afvalberg te verkleinen. Met Clean-C zullen we niet alleen zelf minder plastic gebruiken, maar ook onze klanten aanmoedigen hetzelfde te doen. We bieden hen nu de oplossing om duurzame producten aan te kopen. In de toekomst zullen we ons volledig aanbod plasticvrij te maken.”Ontdek nu het Clean-C-gamma!