Print- en inktlinten

Print- en inktlinten

Thermal Transfert Linten

Printen in extreme productieomgevingen zoals lage temperaturen, vochtig klimaat en chemische materialen … doe je met Thermal transfer print- en inktlinten (TTR). Alle etiketten die de tand des tijds moeten doorstaan, zoals voor het gebruik in opslagplaatsen, print je best op deze kwalitatieve print- en inktlinten.

De printkop verhit de inkt van het inktlint en brengt het over op het te bedrukken label. Met dit systeem kan je printen op verschillende synthetische materialen zoals polyethyleen, vinyl, polypropyleen, polyester …

De afdrukken zijn van hoog fotografische kwaliteit, krasbestendig, kleur- en watervast. Hoge druksnelheden zijn haalbaar en de printmethode is zeer onderhoudsvriendelijk.

Thermal transfer print- en inktlinten (TTR) zijn ideaal voor zowel het printen van variabele informatie op labels als het direct printen op verpakkingen.

Kenmerken:

  • Hoge afdrukkwaliteit
  • Geschikt voor bewaren op lange termijn, omdat het uitstekend scoort op warmtebestendigheid en lichtweerstand, en de afdruk nauwelijks verkleurt
  • Een passende printoplossing door onderlinge afstemming van label en inktlint op de gebruikte printer (flathead of near-edge)

Voordelen:

  • Compatibel: uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Door het maatwerk heb je geen afval
  • Private labeling dozen: Je logo of commerciële boodschap op of rond gepersonaliseerde dozen, voor nog meer herkenbaarheid.

Welke Thermal Transfer linten uit de drie groepen passen bij jouw product?

  • Was voor papieren etiketten voor kortstondige toepassingen
  • Was/hars voor glossy etiketten en barcodes
  • Hars voor kunststof etiketten met een lange levensduur

We helpen je de juiste keuze maken die afhankelijk is van het materiaal, het gebruik en de omstandigheden van de etiketten, zowel compatibel als origineel.

Naast de gangbare standaardmaten verdelen wij alle afmetingen op maat met een minimale breedte van 25 mm en een maximale lengtemeter van 1.200 m. Dit natuurlijk in overeenstemming met de printer.

Print en inktlinten

Welk lint voor welke toepassing?

Inktlinten

Inktlinten worden gebruikt voor het printen van niet-thermische papierrollen. Bij BMLE vind je een grote voorraad  voor diverse printers zodat uw productie of die van uw klant continu draait

Rol je vraag bij ons af en wij printen een antwoord.